De geur van melk

in m’n gebakken eieren, is ondraaglijk, omdat ik niet van de geur van gebakken melk hou, wat het dus ondraaglijk maakt. Je krijgt echter wel een prachtig resultaat, zie het plaatje hieronder.

melkei

Voila.

De les van vandaag is: melk is goed voor in eieren. Het zorgt voor een mooie structuur, maakt het voller en qua kleur zit je ook gebakken (woordgrap, red.). Bovendien als je, net als ik, niet van een glas melk houd (of ander zuivelachtig gedoe), maar toch de kracht van melk wil, doe je het gewoon in een ei. Combinatie van bouwstoffen doet wonderen. Als ik dat had geweten toen ik jong was, had ik misschien wel elke dag een ei gegeten.

Toen ik vorig jaar mei op vakantie was in San Francisco deed ik Alex, bij wie ik op bezoek was, versteld staan toen ik hem kennis liet maken met een gerecht genaamd rice and eggs.
“Maar dat is toch gewoon rijst met gebakken eieren?”
“Neen, Alex, het is rice and eggs.
Toen was ‘ie stil.

Morgen deel twee van m’n tweeluik over eieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: