Vandaag op het menu

Beste gulzigaards/liefhebbers,

Het is een tijdje stil geweest wat betreft de recepten. Van een kennis, wiens naam ik niet zal noemen, kreeg ik hevige (desondanks opbouwende) kritiek te verduren. Niet iedereen zou zich luxerij als sushi of tacos kunnen veroorloven, daarom deze keer een wat simpeler gerecht:

Creamcrackers met chocolaedepasta.

Benodigdheden:
– Bord
– Mes
– Creamcrackers
– Chocolaedepasta (“ae” is toegevoegd voor de rijkere medemens, moet denken aan m’n sponsors)

Chocolaedepasta is een gerecht dat bestaat uit chocolae, melk, en vaak ook hazelnoten. Het staat bekend om zijn meestal donkerbruine kleur, hoogstwaarschijnlijk door de chocolae. Je hebt tegenwoordig ook een andere variant:

Duopasta. Duo is Italiaans voor duo (met z’n tweeën). Het houdt in dat er twee soorten pasti met elkaar gemengd zijn. Choco gemengd met pinda of witte choco. Ooit besloot iemand dat alleen melkchocolaedepasta saai is, dus besloot ‘ie te experimenteren en maakte ‘ie duopasta. De bijdehanteling werkte onder anderen met witte chocolade in pasta vorm. Het resultaat was verdomd lekker. Omdat vandaag een speciale dag is (een nieuw menuutje) koos ik voor deze feestelijke duopasta, van de gigant Duo Penotti.

Zo ziet een pot duo penotti er van binnen uit:

Sommigen van jullie zullen je wel afvragen: waarom geen pindakaas?(wat voor een vraag is dat?) Het antwoord is simpel. Ik ben pindakaas helemaal zat momenteel. Je hebt je hele leven pindakaas gegeten, dan lust je ook wel eens iets anders. En jam is gewoon niet zo tof, niet aan beginnen jam.

Dus, een klodder chocolaedepasta:

Probeer niet te veel af te wijken van deze klodder; ietsje meer of ietsje minder kan natuurlijk altijd, maar maak het niet bont.
Klodder is overigens een beetje een viezig woord, maar ik kan nu effe niets anders bedenken. In eerste instantie dacht ik aan “een veeg”, maar ook dat is niet zo netjes.

Crackers behoeven, neem ik aan, geen uitleg. In het begin had je gewoon crackers. Deze zijn vierkant met ronde randjes. Ze smaken licht romig, en heten daarom cream crackers.

Buitenkant van een cream cracker:

Binnenkant van een cream cracker:

(Let op dat je deze kant straks insmeert, anders gaat het geheid mis!)

Er kleeft één nadeel aan creamcrackers en crackers in het algemeen:

Kruimels. Gebruik daarom een bord.

Een mes is waardevol. Nu heb je weleens van die mensen die hun cracker of whatever afbreken en vervolgens in de pot met pasta proberen te dompelen. Zonder mes. Niet alleen is dat niet hygienisch, het is gewoon niet optimaal genieten. Het is ontzettend vulgair.
Als je een mes gebruikt kan je de chocopasta gladjes uitsmeren en heb je als resultaat een waar visueel spektakel. Het oog wil ook wat. Het kost misschien wat meer tijd, maar tijd is iets wat je moet doen.

Niet zo:

Maar zo:

Lekker glad.


Een nadeel aan het eten van dit, is dat een chocoduim vaak onvermijdelijk is. Het is nog steeds zoeken naar de juiste techniek om chocoduimen te voorkomen. Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden.

Een prettige afwisseling is om bovenop de ingesmeerde cracker nóg een cracker te doen, iets wat het koekjeseffect nog groter maakt (van die koekjes met een laag chocola ertussen, red.). Ook vermindert het de kans op chocoduimen. Ik noem het ook wel “een dubbeltje”.

Tip: probeer vooral niet “slim” te doen door in één keer meerdere crackers in te smeren. Ik snap best dat het vermoeiend is om elke keer nadat je er één hebt gegeten een nieuwe in te smeren, maar chocopasta is een speciaal iets dat vers moet blijven. Dus: cracker pakken, deksel van pot afhalen, mes in hand nemen, klodder pasta. Vervolgens deksel weer op pot, en dan insmeren. Last, but not least, genieten.

Genieten

Dan nog effe iets over pindakaas. Dingen van Vroeger zijn cool, maar op een gegeven moment moet je “Fuck you, Vroeger. Ik leef nu.” kunnen zeggen. Schuif de peanutbutter aan de kant, choco is currently cooler by far.


Fuck you, pindakaas.

Oja, eet vooral niet teveel van dit gerecht. Dan kan het namelijk al heel snel z’n waarde verliezen.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: