Toch een aardig beest

Dit is een foto van de krant waarmee ik bijna een vlieg had vermoord, als ‘ie geen eieren voor z’n geld had gekozen.
Laatst had ik al iets gezegd over zomervliegen, ook wel bekend als boodschappers van het goede nieuws. Vanmiddag had ik ongezellig maar wel verwacht bezoek van een wat gevaarlijkere vlieg. (Jezus, net nu ik dit typ krijg ik te maken met een dikke bij, het is dat ik zo ontzettend atletisch ben en matrixachtige dancemoves kan maken als de beste, anders hattie me geraakt…).
In ieder geval, jullie kennen me, weten dat er veel eten in mijn huis is. De combinatie eten-vlieg vind ik zelf niet zo’n goeie. Pakte dus m’n krantje en ging op jacht naar De Vlieg, het is alweer een tijd geleden dat ik het recht in eigen handen moest nemen/God moest spelen. Die vent leek echter niet echt mee te werken. Hij ging nergens even zitten (zodat ik hem genadeloos kon klappen). En maar zoemen natuurlijk. Natuurlijk moest ‘ie zoemen. Een beetje speciale vlieg voelt zich speciaal en zoemt.
Het was een dikke maar hij vloog als een gek. De gang in, terug naar de keuken, terug naar de gang, langs de tv, terug naar de keuken, en toen terug langs de tv.
Dit laatste moment besefte ik dat er vlakbij de tv een schuifdeur staat die je kan openschuiven, maar die nu dicht was. Ik deed het ding op een kier, het beest vloog gelijk die richting op. Het was een beetje een dom beest. Gordijn versperde nog een beetje de opening van de schuifdeur, maar een beetje slimme vlieg was daar zo langs gevlogen. Ik besloot het gordijn te verschuiven om hem alle moeilijkheid te ontnemen. Gretig beest. Vloog gelijk naar buiten en heeft zich niet meer laten zien.
Ja, je kan toch best communiceren met een vlieg.
De les van de dag is simpel: dieren lijken soms dom, maar zijn het dan toch niet ofzo.
Hij was trouwens iets te snel om vast te leggen op de gevoelige plaat.

Vlieg die vliegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: