Het wonderlijke wonder der wonderen

En dan heb ik het niet over beren die broodjes smeren, dat vind ik namelijk al vrij passé. Volgens mij hadden ze daar in de jaren ’20 al een antwoord op (“Mwah, ’t is niet echt een wonder, ze doen ’t gewoon”) en inmiddels zijn er ook al talloze films waarin beren dat doen.

Ik vind dat iemand, een soort gozer die wetenschappen doet ofzo, een onderzoek moet starten met als onderwerp “Hoe sokken verdwijnen (Het Antwoord)”. Het liefst nog in de winter, omdat het rond die tijd geen zak uitmaakt wat voor soort sokken je draagt, zolang ze maar warm zijn.
Maar nu, in een tijd die doet denken aan zomer, verlang je (oké, ik refereer vanaf nu naar mezelf met “je”, heb er zin in) naar het antwoord. Je denkt nu namelijk “Jawohl, körte broek en schoenen. Mit enkelsokjes!” Enkelsokjes waarvan je weet dat je ze in de was hebt gedaan, vervolgens doe je de was en vind je alles terug (zelfs dat ene lelijke shirt) behalve je…mooiste sokjes die matchen bij je mooie zonkleurige shirt. Het traject van in de was doen en in de droger was voorspoedig verlopen, maar de grote tocht van droger naar wasmand-met-schone-kleding duurde stelde De Mysterieuze Sokkenman in staat om weer eens vervelend te lopen doen. Je komt hierachter, natuurlijk op het moment dat je de sokken nodig hebt, dus weet je wat?
Je gaat maar op de bank zitten met één sok aan, hopend op een antwoord. Nu is het ook nog eens apart dat ik alleen maar een linkersok vond in de schone was. Tot voor kort wist alleen God dat ik altijd eerst mijn linkersok (en dan vervolgens mijn rechter, en dan weer mijn linkerschoen) aandoe (bij deze jullie ook, vier het heuglijke nieuws, jullie kennen me weer iets beter), dus ik verdenk Hem dat Hij er iets mee te maken heeft. Misschien is Hij wel De Mysterieuze Sokkenman.
Terug naar het onderzoek. Het is niet erg als het antwoord alleen het volgende is: “Gewoon. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze gewoon verdwijnen.” maar laat iemand er in hemelsnaam wat tijd in steken. Alsjeblieft.

Sokken zijn niet zo cool. Integendeel, het zijn pricks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: