Boursin

Is de enige Franse kaas die ik lekker vind. Ooit deed ik nog aan La vache qui rit (in de volksmond “qui rit”) maar die tijd ligt achter me. Een rooie lachende koe is helemaal niet cool. Koeien kunnen sowieso niet lachen, daar gaat je geloofwaardigheid.
Maar oké, Boursin is dus de koning van de Franse kaasafdeling…en ik weet dat Franse kaas niet echt aantrekkelijk klinkt, maar Franse kaas is ook niet bedoeld om aantrekkelijk te zijn. Daarvoor hebben ze wel andere dingen. Rozen, champignons, cote d’or en weet ik veel wat. Dat is aantrekkelijk. Boursin is gewoon pure kracht.
Nu hoor ik vrij vaak dat er mensen zijn die Boursin ordinair en simpel vinden. Andere kazen zoals camembert en brie prefererereren.
Word verdorie wakker.
Het leven draait om knoflook, aldus een oud Italiaans gezegde (La vita e garlico). De Fransen snapten dat en besloten boursin enzo te maken.


Boursin.

Nu we het trouwens toch over Fransen hebben, ik bedacht vandaag een naam voor een soort tekenfilmpersonage. Reallife tekenfilm. Zijn naam is Jacq Lafzák. Klinkt dat niet lekker? Spreek het maar eens tien keer achter elkaar uit, het is een fijne. Hierbij de samenvatting:
Jacq Lafzák wordt geboren in een achterbuurtje in Parijs, maar heeft desondanks een onbezorgde jeugd. Zijn leven bestaat – naast rondrijden in auto’s – uit eten en op een gegeven moment is ‘ie dan ook ver-schri-kke-lijk dik. Hij besluit een dieet te doen dat niet echt een dieet is, aangezien ‘ie nog steeds halve baguetjes met ham en kaas en mosterdsaus kan eten. Z’n vrienden, Kolonel en Jan-Pierre vinden dat ‘ie gewoon moet fitnessen, met z’n luie reet uit die auto moet komen. Lafzák wil echter zijn eigen leven bepalen. Kunnen zijn vrienden hem redden, of wordt ‘ie één van de grootste aanhangers van de young rising Sonja Baqquer?
In 2012 krijg je het antwoord.

“This is not a car. It’s a voiture” – Jacq Lafzák

Je kan trouwens een heleboel gerechten maken met Boursin. En dan heb ik het niet over Cordon Bleu ofzo.

2 Reacties to “Boursin”

  1. Jordi Says:

    Boursin rockt inderdaad.

  2. Covers Says:

    Alleen rijmt boursin niet op ‘das pas fijn”.
    Dat vind ik jammer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: