Say mozzarella

Ik lag vanmorgen bij de tandarts met m’n handen in m’n zakken en m’n benen gekruist, als een soort prins.

De tandarts hield er de sfeer in door onder andere deze uitspraak over mij te doen:
“Hij krijgt makkelijk spleetjes. Vanwege z’n tong.”
Ik kon er wel om lachen.

Nog wat spannende oneliners:
“Gelukkig bijt hij diep”
“Z’n kaak hè, z’n kaak. Ja, z’n kaak.”

Ik heb wel één klacht over tandartspraktijken, namelijk: het is een beetje heel erg tiefessaai. (Als tandartsen dit lezen: zie het als een soort aanmoediging, ik wil jullie niet kwetsen.) Het wordt een beetje tijd voor tv’s aan de plafonds zodat ik fijn omhoog kan kijken en kan genieten van ontbijtnieuws of andere dingen op tv waarvan je kan genieten. Nu deed ik bij gebrek aan beter maar een wedstrijdje met het plafond wie het meest arrogant en nonchalant kon kijken. Heb ik natuurlijk gewonnen.

Aan de andere kant moet ik gelijk wel weer zeggen dat het soms ook gezellig was om TL lampen te bestuderen. Te kijken naar de structuur, de vorm, en niet te vergeten de energie die ze uitstralen.
Inmiddels kan ik jullie dan ook het volgende over TL lampen vertellen:

Een tl-armatuur gedraagt zich niet als een ohmse weerstand. Door de aanwezigheid van het voorschakelapparaat (een flinke spoel) is de schakeling sterk inductief. Het voorschakelapparaat is nodig om de netspanning op het tl-armatuur sterk omlaag te brengen, de brandspanning van tl-buizen is namelijk veel lager dan de spanning van het lichtnet. Door als voorschakelapparaat een spoel te gebruiken in plaats van een weerstand wordt door de faseverschuiving tussen de spanning en de stroom, veel minder te reduceren spanning omgezet in warmte dan in een zuivere weerstand. Bovendien: als bij een tl-armatuur de stroom toeneemt dan neemt door de serieschakeling van de buis met de smoorspoel de spanning over de tl-buis juist af. Er wordt een evenwichtssituatie bereikt. Dit in tegenstelling tot de toename van stroom door een normale weerstand, waarbij dan de elektrische spanning over de weerstand evenredig hoger wordt.

Ja, ik werd daar ook effe stil van toen ik erachter kwam. Yep, tl hè…typisch tl…

Goed, nu weer over naar de orde van de dag. Toen ik thuis kwam van de tandarts heb ik een paar keer de moonwalk gedaan (ik word hier steeds beter in) en ik heb ook de wave gedaan. Die had ik weleens eerder in m’n eentje gedaan maar nog nooit zo enthousiast als vandaag. Het is best lifechanging, zoiets.
Nu ga ik een fles Vanille Cola halen bij de Super, tenminste ik hoop dat ze dat nog hebben. Afgelopen twee jaar heb ik hooguit drie glazen cola gedronken (waren me aangesmeerd) waarvan geen enkele Vanille.

P.S., nog een klacht over aanmoediging voor tandartspraktijkenuitbaters. Jullie hebben honderden, oké, tientallen apparaten die jullie in mensen hun waffel douwen.
Kan je dan niet op z’n minst ook ervoor zorgen dat er ook een neuskriebelvoorkomapparaat bij komt? Ik heb het namelijk altijd bij jullie dat ik tijdens een behandeling opeens m’n neus voel kriebelen en dat het dan ongemakkelijk zou zijn als ik m’n hand naar m’n neus zou brengen. Zorg effe voor die antineuskriebel (en een bijbehorend knopje voor de patiënt) ofzo, zodat we dat soort ongemakkelijkheden kunnen voorkomen.

Voor wie het nog niet wist: m’n beugel is er vandaag uitgeplukt. Ik had er eentje de afgelopen 2 jaar.
De tandarts had ondere andere een blauwe laserachtige bril op, en later een oranje ski-achtige bril. En toen kwam het allemaal goed. Eén nadeel: hij zei met klem dat ik voorlopig nog niet in appels mag bijten.
Maar dat is helemaal geen nadeel, want zoals jullie weten hou ik niet eens van appels (wel appeltaart, appelmoes en appelsap, en appelbeignets, maar weer geen appelflappen, soms wel strudel)

Say mozzarella

2 Reacties to “Say mozzarella”

 1. saar Says:

  whohohohooooo

  MOZZARELLA!

  🙂

 2. Victor Says:

  Er schijnt op de Ceintuurbaan een hele hippe tandarts te zitten met flatscreens aan het plafond. Dat klinkt trouwens heel raar, flatscreens aan het plafond. Bijna net zo raar als “Ik heb een Rembrandt aan de muur”, maar goed. En ik weet niet of die tandarts met die flatscreens aan het plafond dezelfde tandarts is als degene die Hanna heeft, maar als ik de soft-erotische mailings beoordeel die haar tandartspraktijk naar haar verstuurt, valt daar ook meer te beleven dan een technisch-filosofische beschouwing van het fenomeen TL. Ik vraag me trouwens af of je op een clip van Enrique Iglesias ligt te wachten als na twee jaar eindelijk je beugel verwijderd wordt. Ik kan me voorstellen dat je die periode niet zo vluchtig wil uitgeleiden.

  Bon, je hebt een mooi gebit. Beugels, daar weet ik alles van. Plaatjes, buitenboord en zo’n bitje, I’ve been there, bitten that.

  Ik wil je deze week interviewen en fotograferen voor een project van ons. Kan dat? Het liefst woensdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: