Het verschil tussen Spa rood en Sprite

(of “The difference between Spa red and Sprite: what?”, Engels klinkt soms net iets professioneler als het gaat om wetenschappelijkheden)

Oke, de overeenkomst is dat ze beiden beginnen met de “Sp”, als je Sprite met een soort Surinaams achtige tongval uitspreekt (“sparite”) zijn het zelfs de eerste vier letters. Dat is duidelijk.

Maar hé, wat een desillusie als je denkt een heerlijk glas Sprite te krijgen en dat iemand dan vervolgens komt aankakken met een glas Spa rood. Het verschil zie je niet zo met het blote oog dus je proost vrolijk op het goede leven en nog meer goede dingen. “Cheers mate”, “Santé menté”, “Tzing tzing, ring ring”, “Proost Joost”. Vervolgens breng je het glas naar je mond maar je krijgt al een beetje argwaan omdat je niet de classic Sprite geur ruikt. Integendeel, je ruikt iets dat ruikt naar iets dat niet lekker smaakt.

Maar je bent dorstig en je hebt net geproost op het goede leven dus neem je een slokkie dat je vervolgens in één keer weer naar buiten mikt, uit beleefdheid neem je zelfs nog wat kleine nipjes. Rustig wacht je af en hoop je dat de sponsor van het drankje effe ergens anders gaat staan zodat je opvallend onopvallend het glas kan deponeren op een tafeltje. Het komt ook in je op om het glas te laten vallen en vervolgens daarvan een hele scène te maken, maar gezichtsverlies staat op de hoek, dus dat maar niet.

Iets later ga je maar zelf een Sprite bestellen maar blijken ze alleen maar 7UP te hebben. Én Spa Citroen, maar het woord Spa hoor je liever niet meer. Nouja, dan maar een cola. En nog één. Maar die bittere nasmaak van die rooie Spa blijft.
Je wordt dan ook best pissig omdat je je niet kan voorstellen dat er mensen zijn die zoiets als “bubbeltjeswater” waarderen.


Dit spul is niet goed voor je. De duivel heeft het gemaakt. Kies blauw, dat hoort bij jou.

4 Reacties to “Het verschil tussen Spa rood en Sprite”

 1. Covers Says:

  Wat vind jij dan van tonic

 2. chironskiswonderfulworld Says:

  nog nooit gedaan voor zover ik weet…staat nog op mijn drankendieikmoetdoen lijst…
  rivella vind ik wel tof, zo ook ginger ale.

 3. Covers Says:

  Dan denk ik dat tonic viess tegen gaat vallen.

 4. Renee Says:

  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  ik heb ook een grote hekel aan spa rood!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: