Deo: het geheim

Een kort verhaal gebaseerd op de ontdekking dat deo ook dienst kan doen als parfum. Dit alvast als voorproefje van mijn nog te schrijven boek. Ik twijfel nog een beetje over de titel:
– Deo: het geheim
– Het geheim dat deo heet
– Deus, Deo. Amadeus, Amadeo
Deo
– Hoe de EO deo
– Waarom deo ooit
– DEO!
– Deo: Verovering van het paradijs.
Maar omdat dat zo lullig klinkt in het Nederlands, streep ik ‘m nu maar al door.

Deo: Verovering van het paradijs.
Doorgestreept.

In het Engels zou het weer wel kunnen: Deo: Conquest of paradise (schuin, omdat een man van mijn school zegt dat alle dingen in het Engels schuin moeten). Maar de Engelse versie heet sowieso al Put your hands up for deo omdat dat naar twee kanten toe werkt wat betekent dat het diepzinnig oftewel diep is.

Voor nu is het voor de Nederlandstalige versie toch nog maar even de eerste. Deo: het geheim.

En dan nu: het verhaal

Ergens lang lang maar dan ook echt absurdlang geleden in de buurt van Der Spanien Party Island woonde een tros groene dwergen. Niet zomaar groene dwergen, nee, groene dwergen die ervan droomden zo intens te kunnen zijn als Kevin Costner, liefkozend KC genoemd.
Ze keken dan ook de hele dag naar Costner’s films. Vooral die ene waar ‘ie een bodyguard speelt en op een gegeven moment dan in slow motion voor een camera springt en vervolgens een heel populaire vrouw uit Amerika redt. Dat ‘ie haar daarna kust enzo en dat uiteindelijk alles goed, dat ze gaan tortelen.
Hun favoriete film.
Elke nacht slopen ze ook naar buiten om te dansen met wolven maar dat ging niet zo soepel. De wolven konden flikflaks maken, dat was het probleem niet. De dwergen konden dansend spagaat doen, dat was ook het probleem niet. En de wolven gaven pootjes. Zeerzeker geen probleem, vooral niet als ze daarna een bal op hun neus lieten draaien terwijl ze elkaar high-fives gaven.
Het probleem was dat na het dansen altijd een onaangename geur de lucht verpestte. Er liep wel eens een hele grote Afrikaanse meneer langs die dan zei “You have very bad odor” en vervolgens weer in het niets verdween.
De groene dwergen besloten dan ook een brief te schrijven aan hun held. KC.

“Hello KC
We or dwarf from Spanien party island and we like to make party with wolves and dance, but we smell daarna (duits) nachher. How we do?
Sincere,

Dwarf from Spanien party island”

Costner’s antwoord was kort en bondig.
“Jullie moeten gewoon deo gebruiken, dombo’s.”
En toen besloten ze naar de dichtstbijzijnde supermarkt te rennen om deo te kopen.
Neusie, die bekend stond om zijn grote neus (hij zei ook altijd dat hij de meeste vrouwen kreeg, maar Neu, de dwerg met de kleinste neus, wist wel beter. “Neu hoor.”) rook aan de deo’s en raadde zijn clubje aan om 8×4 met frisse lavendelgeur te kopen. De anderen waren er echter niet van gediend.
“Neu hoor”, zei Neu. “8×4 met lavendel bekt niet lekker. We moeten iets anders. Een woest sexy geur. Misschien is deze hier wel wat, ruikt woest en…”
“Ja, ruikt woest” zei een andere dwerg,
“En het kost nie vee ja” zei Neu
(“Wow, Nivea…”)
Wat denk je?
Ze hebben de hele nacht gedanst als een stel gekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: