Na vanavond

Staat cakebeslagijs met stip op de laatste plaats. IJs hoort niet zo erg naar boter te smaken. Boter is leuk voor op broodjes enzo (voor mij overigens niet, want ik word misselijk van boter op brood) maar qua ijs is het toch wel te gortig.
Wel ben ik heel trots dat ik het aan mijn lijstje kan toevoegen. Ik kan nu zeggen dat ik ooit ijs met cakebeslagsmaak heb gegeten. Vijf maanden geleden had ik dit nog niet durven dromen. Jarenlang heb ik geen andere smaken dan chocolade genomen, omdat ik bang was dat ze te zuivelig melkerig zouden smaken. Een soort trauma achtig iets. IJs van de super smaakt melkerig.
Totdat ik op een dag, het was zonnig denk ik, besloot de gok te wagen en naast een bolletje choco een bolletje kaneel te nemen. Kaneel eet ik vaak op pannekoeken en het smaakt dan lekker, vandaar. Het smaakte net zo lekker als op pannekoeken dus ik was best een beetje om.
Via kaneel ben ik naar mocca gegaan en vervolgens weer naar hazelnoot, aftereight, banaan, appeltaart, mango, nog eens kaneel, passievrucht, walnoten-nutella-banaan, bloedsinaasappel en nog meer. Niet in één keer natuurlijk, want dan was ik misschien wel misselijk geworden. Tegenwoordig vind ik choco een beetje saai geworden. Heb volgens mij al zeker zeven ijsjes lang geen bolletje chocola meer genomen.

In vijf maanden tijd heb ik meer soorten ijs geprobeerd dan in 23 en een half jaar. Zoiets noemen ze volgens mij een doorbraak. Sta nu zelfs open voor ijs met frietsmaak.
Alleen vanille, daar begin ik niet aan. Te zuivelig melkerig.

Mijn top 5:
1, 2 & 3. Bloedsinaasappel
4. Walnoten-nutella-banaan
5. Appeltaart
Maar dan wel gemaakt door Italianen.

Dankjewel, kaneel.

Ps. dit is oprecht. Ik ben echt heel heel blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: