Wat ik me dus verder afvroeg

Stel dat een kat valt, maar dan ook echt hard, van een hoge commode ofzo en dat je zelf bijna denkt “Auw, dat is echt hard” (geluid ook erbij enzo van iets dat hard valt), heeft die kat dan ook echt pijn?
Dat ‘ie over de commode loopt en opeens niet weet dat de commode eindigt en dat ‘ie dan zomaar op de grond valt.
Ik heb het zelf nog nooit mogen meemaken dat een kat viel (ik heb zelf geen katten en ken niemand met katten die vallen.) maar ik krijg zomaar het idee dat een kat waarschijnlijk doet alsof er niets aan de hand is en gewoon verder gaat met kat zijn. Ze springen ook van daken enzo, dus keihard vallen zal voor hun wel niet keihard vallen zijn.
Laten we het even vergelijken met bijvoorbeeld een hond.
Het lijkt me duidelijk dat honden wussys zijn. Kijk, als je een hond per ongeluk een rottrap geeft, is het vrijwel zeker dat ‘ie gaat huilen of een soort jankerig geluid. Maar ik heb het gevoel dat een kat zoiets niet erg zal vinden. Wie heeft er ooit een kat horen gillen?
Bij honden heb je ook dat hele gedoe van beste maatjes zijn met je baasje enzo, en blijven plakken. Een kat doet z’n eigen ding, kijkt in de diepte en staart je aan. Die kan zo op straat leven, kan vast wel tegen de pijn.
Ik heb ook weleens films gezien waarin dan een hond werd verplet door bizons of aan flarden werd gescheurd door roofwezens, maar nog nooit met een kat. Zal volgens mij ook echt niet zo snel gebeuren.
Voor nu: Katten 3 – Honden 0.

Misschien is het met jonge katjes wel anders. Wat als een jong katje van een commode valt of er van afgeduwd wordt door één of andere bruut? Stel nou dat je een jong katje in z’n nekvel grijpt.
Die weet denk ik nog niet hoe het echte kattenleven er aan toe gaat (heeft nog niet van daken gesprongen) dus die zou zomaar pijn kunnen hebben. Dat is een vervelende maar wel nieuwsgierigmakende gedachte.
Ik ben overigens een dierenvriend dus ik stel voor dat niemand dit probeert.

Oja, als ik het over katten heb dan heb ik het over huis tuin en keukenkatten, geen leeuw of een sfinx ofzo.
Als trouwens toevallig iemand van Whiskas dit leest: neem contact op als je dit verhaal wil gebruiken voor een reclame ofzo, ik vraag niet echt heel veel.
Als iemand van Pedigree dit leest: sorry, ik zal binnenkort wel een goed woordje doen over honden, ik ken er wel een paar.

2 Reacties to “Wat ik me dus verder afvroeg”

  1. Tikus | Tijs Says:

    Chiron, een kat komt toch altijd op zijn pootjes terecht? Of, nou ja.. ‘Altijd’..

  2. chironskiswonderfulworld Says:

    kijk ‘m vervolgens gaan…shaked het off alsof het niets is…hard…
    ik wil dat ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: