Wow

Ik heb net ontdekt dat er in gmail een zwart/grijs blokje is linksboven onder de koppelingenbalk en de tabbladenbalk (voor de wiskundigen: op 2/8 van linksbovenaf gezien, wat volgens mij betekent 7/8 van linksonderaf).
Het zwart/grijs blokje bestaat uit twee driehoekjes; een zwarte en een grijze, die samen een blokje vormen. Twee driehoeken vormen een blokje, daar kan ik mee leven.
Nu met dit mooie weer zou het kunnen lijken alsof er een mug of een vliegje tegen je monitor is aangespat (vooral ’s avonds), muggen (en ook vliegen) zijn namelijk weleens zwart/grijs. Maar het is dus een blokje. Een blokje waarop je niet kan klikken, en je kan het ook niet ergens naar toe slepen.

Eindstand: ik heb er een half uur naar gekeken om te kijken of het blokje misschien zou bewegen of licht geven of misschien, en dit is dan nog net iets spannender (nog net iets), van kleur zou veranderen. Helaas peanutbutter.
Google zegt ook niets over zwartgrijs blokje. Natuurlijk staat er wel van alles over nieuwe zwartgrijze onderbroeken en witte conwell overhemden met een ingeweven klein blokje en nog 286.999 andere dingen, maar veel verder gaat het niet, jammer.

Overigens. Als je hotmail ofzo hebt doet dit er natuurlijk niet toe.

Overigens 2. Dit is voor het eerst dat ik internet niet snap. Vroeger toen internet nog nieuw was had ik verycoolmail.zzn.com, daar hadden ze dat blokje ook niet.
Hmm…het ruikt wel verdacht veel naar een prijsvraag…
Als er mensen zijn die het blokje kunnen uitleggen heb ik misschien wel een fraaie prijs in petto. De vraag is: waarvoor is het zwart/grijsblokje bestemd? Inzendingen kunnen naar het bekende adres (fanmail) of als comment. Antwoorden hoeven natuurlijk niet helemaal op waarheid te berusten.

Overigens 3. Als je naar beneden scrollt (of naar boven, wat jij wilt) blijft het blokje telkens maar op dezelfde plek. Alle tekst en logos verschuiven. Maar Het Blokje niet. Is dat dan de functie enzo? De functie van dingetje dat blijft dingesen?

Overigens 4. Het is niet alleen in het beginscherm, nee. Het dingetje leest al je mailtjes met je mee. (Als ik in een creatieve bui was zou ik op deze plek nog iets schrijven over privacy.)

Maar in ieder geval, als je nog geen gmailaccount hebt zou ik er speciaal eentje maken als ik jou was. Oh, dat was het dus. Slimme gasten.


Plaatje met blokje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: