“F” staat voor films 2

Inmiddels is het alweer 2 maanden geleden dat ik een blok scenario afrondde op school.
Ik heb een film geschreven waarin wordt bewezen dat Italianen echt wel kunnen darten.
Guess what? Ik heb het gehaald, natuurlijk.
Met de hakken over de sloot, dat wel.
En om dat te vieren heb ik weer een lijstje gemaakt met filmtitels, waar ik de hele dag aan heb gewerkt. Tussen haakjes geef ik suggesties, want tussen haakjes is de geschikte plek voor suggesties.
Natuurlijk ook wat internationale titels. Voor de globetrotters die alles al hebben gezien (op een Engelsachtige manier; I’ve seen it all).
Geniet, enjoy, let it taste like a salmon (oei, nu ik dit laatste uittyp besef ik dat dit misschien ook wel een titel waard is.)

1. Jan Jaap en het geheim van de gouden walvis (Die walvis kan dingen. Jan Jaap is de enige die het weet. Kleine cameo voor Willy de Orka. Die ziet de gouden walvis passeren en mijmert vervolgens over 1993. Hij zucht ook een paar keer. Vleugje Showgirls. )
2. Dwarfs on a tandem (Een soort “Snakes on a plane”, maar dan anders. En ze hebben bordeauxrode shirts aan)
3. Hoe een klok tikt…en meer (Tik…tak…tik…tak…tik…tok)
4. Pinocchio VS The Rednosed Reindeers (Op een dag besluit Pinokkio dat ‘ie zich ook bezig wil gaan houden met kerst en rode dingen. Wil het hulpje worden van de kerstman. Ruzie natuurlijk met de Reindeers. Op het einde komen ze samen en zingen ze een lied genaamd “Groeien en gloeien”. Of “Gloeien en groeien”)
5. Walking on water with a young bitch (Stel dat Jezus nu zou leven. En dat ‘ie dan een jong vrouwelijk hondje aan een ketting had. En dat ‘ie dat hondje dan kon omtoveren als hij behoefte had.)
6. Champagne Jopie I: V.I.P. (Toen alles nog goed was. Een klein beetje schieten in de tent)
7. Champagne Jopie II: R.I.P. (Een beetje onhandig dat de kijker misschien al wel weet wat er op het einde gebeurt, maar daar verzinnen we wel wat op)
8. Champagne Jopie III: Schatjes op de begraafplaats (Een film lang over het begraven van Jopie. Veel anekdotes, o.a. van boezemvriend Sigafretje, een pratende fret die…jawel. De titel verwijst naar het tweede deel van de film, waarin Sigafretje onpasselijk wordt van het legioen schatjes op de begraafplaats. Cameos van o.a. Pietje Kanarie en Jonie Canneloni.)
9. Champagne Jopie IV: Champagne Jopie strikes back (Hij is terug, en hoe. Schieten in de tent)
10. Turkie McTurk: The Emperor’s Son (Een soort Turkse Indiana Jones. Hoeft natuurlijk niet écht turks te zijn. Kan ook nepturks, zoals er ook nepitalianen zijn. McTurk was voorbestemd om z’n vader op te volgen, maar koos toen voor het leven in de wildernis. Het begint met dat ‘ie Turkse zakmessen aan het ontwerpen is.)
11. Turkie McTurk, too (Het schijnt dat er een tweede Turkie McTurk is, gelanceerd (uit wraak) door papa McTurk)
12. Turkie McTurk 3: Meet me at the bar. (Jaren later…Na vele omzwervingen geraakt McTurk in Ierland waar hij zijn tijd letterlijk doodt. Daar in Ierland valt hij niet op aangezien zijn naam gewoon met Mc begint. In de bar hoort hij toevallig dat een Franse zanger, wiens naam met een “P” begint, Schotland in rep en roer brengt. Uiteraard wordt er geschoten.)
13. Turkie McTurk 4: Who shot McTurk? (Niemand weet dat McTurk tijdens een van zijn vele trips een zoon heeft verwekt. Behalve de zoon zelf en diens Keniaanse moeder. Jaren na pa’s dood besluit de zoon op onderzoek te gaan. Hij ontdekt niet alleen dat zijn vader zakmessen kon maken, maar ook dat de ouwe een begenadigd fluiter was.)
14. How the golden sun became a forest, suddenly (plaatjes van de natuur, met een Chinese voiceover waarvan niemand iets begrijpt. misschien wel het Chinese antwoord op die ene van Al Gore)
15. Nein, nein, ich will das nicht (Misschien wel het vervolg op Der Spanien Partyisland ist ganz geil)
16. De ontdekking van de ontdekkende ontdekdingontdekkers (Ze ontdekken dingen)
17. Wow, look what I discovered (De Engelstalige versie. Als uitdaging voor de filmmaker die dit kiest, stel ik voor dat ‘ie de personages alleen maar dat zinnetje laat zeggen.)
18. Gekke Henkie en de pindakaasaffaire (De voiceover bij de trailer moet dan, terwijl er een shot van allemaal pindakaaspotten te zien is, zeggen: “Eerst at Hij slechts jam…” Film over de ongekroonde koning van de underground pindakaasbiz)
19. Pudding in de vriezer (Het is groen. En soms wordt het rood. Horror.)
20. Let it taste like a salmon (Over het wel en wee in stripclubs)

Lieve lieve filmmakers/scenaristen/regisseurs/productiemeisjesmetgoeieideeën, als je hiervan gebruik wil maken kan dat, maar ik verwacht op z’n minst een metdankaantje.

Graag gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: