Sprakeloos

Dit hierboven, is de tofste grondeekhoorn die ik ooit op internet heb ontmoet. Als het je lukt om minder dan twee keer te kijken, trakteer ik je de volgende keer dat ik je zie op een appelsap royal.

PS. Afgelopen dinsdag heb ik (met Sara zonder “h”, de Sara die ooit in een droom van mij veranderde in een klein indiaas jongetje) voor het eerst een foto genomen in zo’n fotohokje op het centraal station.
Dat waren wel een intens aantal minuten voor ons beiden.
Dat je dan zo’n zelfbedienapparaat met zo’n menu te zien krijgt waaruit je dan allemaal dingen kan kiezen enzo. Allemaal dingen kiezen enzo. Sowieso geen pasfoto’s want dat is 5euro voor kleine foto’s. Dan liever 2 euro voor een gezamenlijk portret. (En op pasfotos lach ik niet meer, want dat hoort niet)

We hadden in eerste instantie de optie “funny faces” uitgekozen wat inhoudt dat je je gezicht op een ander lijf kan laten plakken. Daar waren we echter niet van gediend dus hebben we het veranderd in een soort kerstachtige briefkaartfoto, die weer niet helemaal kerstachtig is omdat de kleuren van de omlijsting blauw en geel waren (niet rood, zoals het hoort bij kerst). Nu ik erover nadenk was het meer een pasenachtige foto, want onze gezichten kwamen terecht in een soort wit ei.
Sowieso is het wel cool dat het ding dat de foto maakt, het fotomaakding, tegelijkertijd ook een spiegel is en dat je urenlang naar jezelf kan kijken.

De eerste foto ging goed, die is nu al in de top 2 beland van foto’s uit 2008 waarop ik met een ander sta (en dat zijn er toch wel veel, allemaal met normale camera’s overigens).
Beiden the oldfashioned “Say mozzarella” smile. Twee euro. In één take. Kat in het bakkie. Alvast een foto voor een van ons.

Daarna was het tijd voor de tweede foto, en dan wordt je toch een beetje bang. Als de eerste foto in één take goed gaat, komt er toch wel een soort druk bij kijken om de tweede keer net zo goed te doen. Evenaren enzo (is het werkwoord “evenaren” trouwens afgeleid van de evenaar?).
Natuurlijk ging het mis. Althans, mijn gedeelte. Sara hield het constant, she kept it consistent, zoals ze in Amerika wel eens zeggen. Een echte pro.

De eerste twee takes lachte ik als Eddie Murphy die als een Afrikaan lacht. Dat is cool, maar niet de Say mozzarella way die je van me gewend bent. Komt het dan toch aan op die laatste poging, en natuurlijk ging dat goed want een ezel stoot zich niet drie keer aan dezelfde.
Tis een kwestie van focusen, goed gesprek met jezelf en de camera, je kaken solid houden voor 5 seconden en vooral denken aan de fotohokgedachte. De 42 seconden die het apparaat vervolgens deed om le foto uit te printen waren toch wel beangstigend voor ons, enigszins. Ik bedoel, zelfverzekerdheid enzo, maar na de derde take zie je geen preview (bij de eerste 2 wel), het komt er gelijk uit.

Uiteindelijk kwam het dus goed, want het kwam goed. Het was een geslaagde fotosessie in het fotohok tegenover de ako. Dat je dan toch in de beslissende take de foto maakt die de peanutbutter on the peanutbuttercake is. En die mocht ik meenemen.
Die foto zal wel wat Chironski 2008 awards enzo verdienen (ergens in november te verwachten). De verwachtingen: nummer 1 van foto’s waarop ik met andere sta. En de prijs voor “Beste foto die ik in zo een fotohokje heb genomen”.
Als ik een scanner had zou ik het scannen, maar ik heb geen scanner. En foto’s van foto’s, daar doe ik niet aan.

Het toffe wel aan fotohokjes enzo is dat je altijd op z’n meest een paar benen/schoenen ziet. Kan je aan de hand daarvan fantaseren enzo hoe diegene in het hokje eruit ziet. Of is dat een beetje ziek?

PS2. De geruchten kloppen…momenteel heb ik inderdaad een kleine writer’s block.

2 Reacties to “Sprakeloos”

  1. sara Says:

    Verdomme Chiron,
    ik ben geen Jood.

    (hihi haha enzovoort)

  2. chironskiswonderfulworld Says:

    waarom moest je dan huilen toen ik over anne frank begon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: