Het is toch best lullig

Als je de trein pakt vanaf het centraal station omdat daar tijdelijk geen metro’s rijden en dat je dan een boete krijgt, ondanks het feit dat je maar één halte mee hoeft, naar het amstelstation.
Gelukkig is me dat vandaag niet overkomen.
Ik ben de man die in de bovencoupé zat dan ook zeer dankbaar dat ‘ie zich omdraaide (terwijl ik rustig zat te rustigen). Daaruit kon ik opmaken dat hij iets had gezien, en jawel, verdorie, vlak naast de bank achter hem zag ik een figuur staan met een lichtblauw hemd en een donkerblauw vestje. Treinconducteurs dragen dat vaak. Verder heb ik ook nog gezien dat het een Molukker was maar ik denk niet echt dat het had geholpen als ik hem had gezegd dat veel Molukkers vinden dat m’n moeder op een Molukker lijkt.

Dus ben ik maar een eindje naar voren gaan lopen, door andere coupees enzo totdat ik wist dat de conducteur nog minstens 42 kaartjes zou moeten controleren binnen 120 seconden voordat ‘ie bij mij zou zijn.
Ouwe vrouwtjes keken me ondertussen onderzoekend aan en ik keek ze terug met de yepikbenzwartrijderblik.
Toen zag ik het Amstelstation en was ik heel blij.
Wat wel apart is, was dat ik op centraal station al een stuk naar voren liep, voorbij de wagons waar conducteurs stonden. Had toen het gevoel dat ik veilig was, maar die gasten zijn blijkbaar verschrikkelijk snel. Heb ik ze toch mooi geflikt.
Sowieso een dikke pluim voor mezelf dat ik ervoor had gekozen op de gang te gaan zitten en dus precies kon zien wat er in de coupees onder en boven gebeurde.

Daarna heb ik mezelf getrakteerd op donuts, van Ikea.
Tien minuten later, toen ik met de metro arriveerde in Diemen Zuid, zag ik nog een man die eruitzag als een vrouw die eruitziet als een man. Maar daarover vertel ik nog wel een keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: