Hoe ik mijn trui heb genaaid

Nou gewoon, met naald en garen.

Het was zeg maar een trui die ik een jaar of drie, vier geleden (ben niet echt gegroeid sindsdien, maar ben wel áfgevallen) had gekocht voor een tientje en vervolgens niet heb aangedaan. Toen vond ik hem weer in de kast. Op school kreeg ik, de dag dat ik hem aanhad, een compliment dat zwart me goed stond. Dat compliment wou ik de volgende dag best wel weer krijgen dus was het de bedoeling dat ik hem weer aan zou doen de volgende dag. Maar toen zag ik een kleine scheur (volgens mij noemt men zoiets een gat) in de linkermouw en dat nodigde wel heel erg uit om verder te trekken. Dat heb ik gedaan. En toen moest ik dat dus weer rechttrekken, anders zou ik het de volgende dag niet aan kunnen doen.

Nou, om te beginnen maar een foto van de uiteindelijke scheur, vanaf begin mouw tot aan de oksel. (Bij nader inzien is dit niet zo een goeie foto, valt niet veel te zien. Misschien had ik er beter chocolade, snoepjes of steentjes in moeten gooien. Of desnoods een pen, hoewel je daarmee misschien minder snel diepte enzo kan aantonen. Iets met dimensies ofzoiets).
afb1311

Vervolgens, garen in m’n mond. Want dat wordt dan soepeler enzo, om makkelijk door het oog van de naald te rijgen enzo. Dat leerde ik toen ik 5 was.
afb133

Hier lijkt het soepel genoeg.
afb135
Maar het blijft spannend, want het is maar de vraag of ik nog flexibel ben. (Voor zulk millimeterwerk moet je dat wel zijn. Het werkt met precisie en accuratie en minutieusiteit enzo, als ook nauwzetterij)

(Helaas heb ik geen foto’s van hoe ik de naald – nog zonder garen – vast hou. Beetje jammer, tis toch de helft van de actie. Maar ach, deze scene slaan we dan maar even over, jongens.)

Hier ben ik blij omdat het me gelukt is, garen door het ding heen te rijgen.
afb137

Hier hou ik de naald vast. Met garen derin.
afb1301

afb136
Nou, het naaiproces is inmiddels al een tijd gaande. Het gaat naar behoren. Bij vlagen zelfs (zeer) goed.

Hier ben ik blij omdat, na dat het eerdere garen op is, het me voor de tweede keer lukt om nieuw garen door het oog van de naald te krijgen. Weer heel minutieus gedaan. Yep.
afb1372

Na nog een flinke sessie, is dit het uiteindelijke resultaat.
afb1411

Eerlijk gezegd was ik een beetje vergeten dat het mooier enzo is als je vanuit de binnenkant van de trui naait, omdat het dan niet te zien is dat je het hebt gedaan. Terwijl het andersom wel weer zo is. Maar dat kon me niet echt bommen, het was een plezierige avond. En de volgende dag kreeg ik mooi weer een compliment.

Eén reactie to “Hoe ik mijn trui heb genaaid”

  1. kleinekapitein Says:

    dag chiron,
    ik ben de moeder van renee en heel goed in het repareren van gaten en scheuren. ik heb je foto’s bekeken en ik vind dat je het perfect hebt gedaan. mijn mening is dat je juist heel zichtbaar moet repareren en dat heb je geweldig gedaan. mijn complimenten, ga zo door.
    groeten, trieneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: