Vanaf vandaag

ga ik waarschijnlijk een klein beetje naar de hel, aangezien ik een Afghaanse falafeltenteigenaar in Utrecht voor de lapje heb gehouden (een beetje maar) door hem niet mede te delen dat we in zijn tent ook een vechtscene (“man deelt klap uit aan jongen en gaat vervolgens weer verder met broodjes verkopen“) met best wel wat figuranten zouden opnemen, voor ons filmpje. Na afloop sprak hij ons met een boos gillerig stemmetje boos gillerig aan en zei hij bang te zijn dat dit slecht is voor het imago van zijn zaak, ook al was het maar een film. (Gelukkig kan hij geen karate. Wel moesten we allemaal onze naam opschrijven en geboortedatum. Z’n zoontje van acht vond de scene overigens heel leuk.)
Achteraf gezien heb ik tijdens het onderhandelen met de meneer (voordat we met opnames begonnen, of we daar mochten opnemen enzo, we zijn maar scholieren) een beetje gehuicheld, aardig wat geslijmd, en nog wat andere dingen met ge- ervoor. Dat is een beetje een soort part of the process want laatst zei ik tegen Thomas dat ik misschien wel wat meer een klootzak wil worden. Die zei toen dat ik dat vast wel kan als ik een beetje mijn best doe.
Het klopt. Niet alleen was ik een klootzak, ik was een klootzak met een smile. Een beetje een aandoenlijke smile ook nog (“Dit is echt de laatste scene, daarna ziet u ons nooit meer. Alstublieft?”). Terwijl het echt de tofste aardigste falafeltenteigenaar is die ik ken, niet dat ik er heel veel ken, maar bij wijze van spreke, en bij shoarmatenten werden we aangekeken alsof we gek waren.
Nu ben ik aan het denken of ik het een beetje goed kan maken met een kado. Ik dacht aan lijnzaad. Niet omdat hij een vogel heeft, neen, omdat het gaat om het gebaar.

Ik weet niet of de conclusie nu is dat Afghanen sneller boos worden dan Pakistanen. Het goede nieuws: struisvogels kunnen niet vliegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: